Historian lehtien havinaa

Hoikka-suvun vaiheet

Sukuseuran hallituksen jäsen Ilkka Väätti on tehnyt uraauurtavaa sukututkimustyötä Hoikan sukuseuran hyväksi. Hän on jakanut keräämäänsä Hoikka-tietoutta mm. sukuseuran käyttämissä Sukuviiri-lehtisissä. 

Hoikka-suvun vanhin varmuudella tunnettu esi-isä on Niilo Antinpoika, joka mainitaan Anttilan talon isäntänä Korkalon kylässä Rovaniemellä vuodesta 1573. Hänen isänsä oli mahdollisesti Rovaniemen kylässä vuosina 1562 - 1588 asunut Antti Niilonpoika-niminen talonpoika. Niilo Antinpojan jälkeen vuodet ja sukupolvet ovat kuluneet. Sukuseuran kantaisiä ovat vuosina 1840 - 1946 eläneet Juho ja Maria Hoikan seitsemän lasta, joiden jälkeläisistä Hoikan sukuseuran jäsenistö koostuu. Lue heistä lisää klikkaamalla tästä!


Sukututkimuksessa uusi ja vanha kohtaavat myös erilaisten tiedonkeruutapojen muodossa. Eläviltä sukulaisilta kysyminen ja kirkonkirjojen tutkiminen edustavat perinteisempiä tapoja. Toisaalta esimerkiksi moderni DNA-sukututkimus on herättänyt mielenkiintoa myös sukuseuran sisällä. Yllä kuva rovaniemeläisestä kirkonkirjasta, johon Jaakko Hoikan synnyintiedot on kirjattu.

Sivusto © 2023 Hoikan Sukuseura ry
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita